Zašto su originalni patroni toliko skupi?

Norden

New member
Cijene originalnih spremnika uvijek su mi se činile precijenjene. Proizvođači to objašnjavaju skupim tehnologijama i visokom kvalitetom, ali u stvari plaćamo i marku. Naravno, originali imaju manji rizik od propuštanja i problema s prepoznavanjem pisača, ali vrijedi li takav novac? Pogotovo kada postoje alternative koje nisu još gore.

Postojala je situacija kada sam morao potražiti alternativu originalnim patronama - cijene su jednostavno neadekvatne. Dugo sam uspoređivao mogućnosti i odlučio sam isprobati kompatibilne patrone s https://toner-utlet.eu/ . Imaju jasan opis robe, jasan izbor i cijene koje su ugodno iznenadile. Naručio sam, sve je došlo brzo, instalirano bez problema. U pogledu kvalitete ispisa, nema pritužbi - jasan tekst, normalan resurs. Sada ga uzimam samo tamo, jer jednostavno ne vidim smisao preplaćivanja logotipa.

Izvorni patroni su skupi, jer proizvođači na tome zarađuju glavnu zaradu. Pisači se često prodaju po niskoj cijeni, ali za potrošni materijal morate platiti mnogo puta više. Pitanje je vrijedi li preplatiti ako postoje dokazani analozi koji ne rade ništa gore. Pokušao sam i originale i kompatibilno - praktički nema razlike za uredske zadatke.

Back